Foto's van evenementen  |  Suzuki foto's | Nieuws | Techniek | Toegestuurde foto's | Links | Van alles wat | Home | Mailinglist

Van "wit" naar "geel" Deel 2
Oftewel: van 3 samurai's eentje maken.
(Sorry for you English speaking people, dutch only, but pictures wil tell alot)

Het idee is geboren in 2009. Alle leuke delen werden van de gele samurai afgehaald en op de jimny gezet. Wat hebben we nu over aan samurai spullen? Het plan is dus om de zwarte Spaanse body te restaureren en geel te spuiten. Van de gele gebruiken we alle gele plaatwerkdelen en de bruikbare Japanse onderdelen. Het chassis en motor gebruiken we van de witte samurai, die is van 1988 en als de regeling niet veranderd word die in 2014 belastingvrij.

Januari 2012 - 2 auto's gesloopt. De spaanse samurai (de meeste onderdelen passen niet op een Japanse samurai.) en de gele is ook gesloopt.

Maart 2012 - Begonnen met de "restauratie" van de zwarte body.


April/mei 2012 - Nog meer plaatwerk ontroest, gespoten, gelast, geslepen, gekit, geschilderd etc....Juni 2012 - De body is gespoten en de binnenkant zwart geschilderd, De witte suzuki is inmiddels geschorst omdat de APK verliep. Mijn dagelijkse auto is nu de jimny. Ik heb daar wel de BF goodrich banden onder gelegd: dat rijd wat fijner en zuiniger.


Juni/juli 2012 - Begonnen met slopen van de witte suzuki. Die body was ook flink aan het rotten, weer op andere plaatsen dan bij de andere body's. De voorkop heeft een keer schade gehad bij de vorige eigenaar en de rolbar was ook erg roestig. Op de foto's een deel van de paravan en de zijkant waar de deur vast zit. Op de onderste foto zie je het schutbord met het dashbord. Ik heb de body doorgezaagd bij de stoelen: was makkelijker met verwijderen en het dashbord etc. blijft nog een beetje intakt. Dat is straks handiger met overbouwen.


Augustus 2012 - Begonnen met opbouwen. Dashbord etc. komt van de witte suzuki. Het losse plaatwerk van de gele suzuki. De gele kleur op de foto's komt heel slecht over. Dat komt door een goedkope camera en omdat ik niet kan fotoshoppen. De gele kleur van de nieuw gespoten body heeft nagenoeg geen kleurverschil met de in 1998 gespoten delen!September 2012 - Klaar!!! De suzuki is met glans door de APK gekomen en rijd weer. Enige APK punt was een koplamp die niet helmaal goed stond. Er moeten nog wat kleine dingen gebeuren: de radio werkt nog niet, V riem is slecht, softtop zit nog niet helemaal zoals het hoort etc. maar we rijden er weer mee rond! Hieronder een foto (Helaas genomen met een telefoon)


Vragen of opmerkingen? mail me: suzuki@gorkom.net