Foto's van evenementen  |  Suzuki foto's | Nieuws | Techniek | Filmpjes | Toegestuurde foto's | Links | Van alles wat | Home | Mailinglist

Spatbord verbreder reparatie.

Het komt weleens voor dat een spatbord van een suzuki 4x4 loslaat. Niemand weet waarom, schijnbaar een kwaal van dit soort auto's. Veel mensen maken zich daar zorgen over en gaan in de weer met dure slijptollen, lasapparaat, plamuur, verf etc. Ja zelfs een plaatwerker word er voor ingehuurd! Maar waarom? Ik heb een snelle, simpele en effectieve manier gevonden om een losgeraakte verbreder te repareren! (Het kan bij wijze van spreken tussen de soep en het hoofdgerecht door gedaan worden) Volg onderstaande instructies en binnen een paar minuten zit je verbreder weer vast!

De benodigde gereedschappen en materialen. Van links naar rechts: Een kniptang, ty-raps en een accuboormachine met een 6 mm boor (merk maakt niet zoveel uit, je kan ook een elektrische boormachine gebruiken) Je ziet wel: er is een minimum aan gereedschap en materialen nodig.
De op een of andere manier losgelaten spatbord verbreder. We doen deze reparatie aan een SJ 410 oftewel de servicewagen. De los gelaten verbreder is te zien in de rode cirkel.
Boor net boven de spatbord verbreder een aantal gaatjes. Des te meer des te beter! Maar boor er niet meer dan dat je ty-raps hebt.
Detail opname van 1 van de gaatjes. Hier kwam ik erachter dat er ooit iemand met plamuur aan de gang geweest was. De loser... Niet zo slim van degene die dat gedaan heeft. Er is nu namelijk een vele snellere manier!
Ben je klaar met gaatjes boren dat kan nu het echte werk beginnen. Duw door de gaatjes en samen met de verbreder een ty-rap! In elk gat eentje. De 410 is een zwarte auto dus gebruikte ik zwarte ty-raps voor een mooi resultaat. Tegenwoordig zijn ty-raps verkrijgbaar in allerlei kleuren dus ook de kleur van jouw suzuki!
Voor een nog mooier resultaat knip je het overgebleven deel van de ty-rap af. Hier komt dus de kniptang om de hoek kijken. Ik deed deze reparatie aan een SJ 410. Spatbordverbreders van een samurai zijn breder, maar ook daar is een oplossing voor: ty-raps zijn er namelijk ook in langere lengtes!
Klaar! Nog vragen? Mail me: suzuki@gorkom.net
En zie hier!!!! Het kan ook bij een normale personenauto! Alhoewel ik een andere kleur ty-raps gekozen had is dit toch goedkoop, makkelijk en mooi opgelost! Dank aan George voor de foto!