Achterwiellagers.
Of te wel: Hoe vervang ik achterwiellagers stap voor stap.
Deel 1

Draai de 5 wielmoeren los van de beide achterwielen. Wij (Erwin en ik) verwisselde de lagers van Erwin zijn Highroof suzuki. 
Krik de auto op en plaats hem op bokken (assteunen)
Draai de 4 moeren los van de remtrommel (maat 17). Dat gaat het beste wanneer een helper met zijn voet de rem intrapt.
Verwijder dan de remtrommel. Meestal kun je die er niet zonder meer af pakken. Geef er wat klappen op met een kunstof hamer dan komt hij los. Gebruik als dat niet lukt een trekhamer. hierover later meer. Nog een trukje is om het wiel er terug aan te maken (moeren niet te vast draaien) en daar mee heen en weer te bewegen, dan komt de trommel tezamen met het wiel los.
Je ziet dan dit. Bij Erwin zijn suzuki waren de remmen behoorlijk versleten en er werd besloten de remschoenen ook te vervangen. Als je alleen de lagers gaat vervangen hoeven de remdelen er niet af.
De remleidingen moeten WEL los. Om te voorkomen dat alle remolie uit de leidingen loopt kun je het rempedaal fixeren. Doe dit door het rempedaal zo ver mogenlijk in te drukken en iets tussen het stuur en pedaal zetten dat het pedaal ingedrukt blijft!
Zorg WEL dat de ontluchtingsnippels open staan anders druk je de remcylinders uit elkaar. Als je het rempedaal gefixeerd hebt kun je de ontluchtingsnippels weer dicht draaien.

 
Gedurende de "operatie" zullen  de remlichten blijven branden. Dus is het misschien handig als je even de zekering verwijderd. Dan zijn de lichten uit en word de accu gespaard.
Op de foto een beetje moeilijk te zien maar het zekeringkastje zit onder het dashbord aan de linkerkant tegen het schutbord. De remlichten zekering is de derde van links in de bovenste rij.

Klik hier om naar deel 2 te gaan.