Foto's van evenementen  |  Suzuki foto's | Nieuws | Techniek | Filmpjes | Links | Van alles wat | Home | Mailinglist

Nederlandstalige suzuki 4x4 mailinglist
[suzuki 4x4 E-team]

Hoe het begon:

(Over het ontstaan van mijn suzuki samurai internetpagina en de suzuki 4x4 mailinglist)
Ik schrijf dit begin 2002. Enkele jaren geleden besloten mijn zus en ik dat we internet wilde. Ik had er wel eens van gehoord. Verstand van computers had ik niet. Mijn zus wel wat ze had zo'n ding voor school. Maar we hadden een computerneef. Die deed al van alles met internet en zou het voor ons wel regelen. Dat heeft hij dus gedaan en we namen een internet abonnement bij demon. Je moest daar een subdomein kiezen dus daar komt dat xs4two vandaan: toegang voor 2. Ik had dus geen computer en mijn neef regelde een pentium 100 voor me om alles te leren. Nadat hij een paar avonden alles uitgelegd en gedemonstreerd had vertelde hij me dat het ook mogelijk was om een homepage te maken. Ik heb toen gekscherend tegen hem gezegd dat hij moest maken dat hij weg kwam, ik moest immers al genoeg leren…. Hij zei nog dat het leuk zou zijn om daar wat suzuki 4x4  foto's op te zetten die hij bij me zag liggen.
Maar computers en internet bleken leuker dan ik dacht! Meestal heb ik met dit soort dingen dat het een paar weken is en dan gooi ik alles aan de kant en doe er nooit  meer iets mee. Ik leerde de computer een beetje kennen en besloot om eens iets van een homepage in elkaar te knutselen. Ik ben toen aan het knutselen gegaan en de eerste opzet zag er niet uit besef ik nu: 3 pagina's. 1 indexpagina en 2 pagina's met ingescande foto's van terreinrijden in Bilstain en Pelves. Dat was in september 1999. Wederom met hulp van mijn neef werd het zaakje online gezet. Na hier en daar wat reclame gemaakt te hebben kreeg ik zelfs bezoekers! En wat nog leuker was: reacties vanuit verschillende landen! Dus de pagina werd uitgebreider en er kwamen meer bezoekers. En dat alles met een simpele programmaatjes als bijvoorbeeld: netscape composer waar ik nu nog steeds mee werk.
Naast de reacties kwamen er ook vragen. En naarmate er meer bezoekers kwamen meer vragen. Ik wist veel van suzuki 4x4 maar lang niet alles. Ik kende via mijn pagina al diverse mensen maar dat was een soort van 1 richtingsverkeer. Ik besloot dat er iets moest komen waar mensen met dezelfde hobby met elkaar in contact konden komen. Ik vond zoiets in een “mailinglist”. In Amerika waren dit soort mailinglisten behoorlijk populair, maar zou dat in Nederland ook aanslaan? Maar niet geschoten is altijd mis dus maar begonnen bij “E-groups”. (Later nam yahoo, E-groups over.) Ik mailde wat mensen die in via internet kende en de meeste waren razend enthousiast! Van het 1 kwam het ander en er kwamen zelfs Belgen bij waar we al heel veel van geleerd hebben! In eerste instantie had ik daar niet eens aan gedacht! Maar daar spreken ze ook Nederlands ;-) Het ledental bleef groeien. Een jaar later hadden we bijna 250 leden en  kende ik de halve mailinglist al persoonlijk van diverse evenementen die we hebben bezocht en georganiseerd.
We pretenderen ons nu GEEN club te zijn maar gewoon een groep mensen die elkaar via internet (al dan niet persoonlijk) hebben leren kennen en dezelfde hobby delen. Niks moet en er zijn geen verplichtingen. We hebben nu (Begin 2005) meer dan 500 leden en er komen er nog steeds bij. Met mijn website gaat het ook lekker. Ik zit tussen de 80 en 130 bezoekers per dag. ( http://v1.nedstatbasic.net/s?tab=1&link=1&id=811247&name=ssamurai) Soms wordt het wat te druk maar ik vind het nog steeds heel leuk en heb er al heel wat goede vrienden aan overgehouden!!!

Henry van Gorkom. suzuki@gorkom.net